Søndagstur landevei 31. mai 2015

Postet av Horten og Omegn Cykleklubb den 7. Jun 2015Håper det var massivt oppmøte på dagens landeveistur. Selv hadde jeg dessverre ikke anledning til stille denne søndagen, men oppfordrer dagens deltagere til å sende en kort oppsummering og gjerne et bilde eller to til på erik.wolla(at)gmail.com ...

Her er en oppsummering fra forrige søndags strabaser ...

Etter bøttevis med regn hele lørdagen og natt til søndag så været langt mer innbydende ut med godt på vei tørr asfalt på søndag morgen. Allikevel var det bare fem landeveisentusiaster som møtte opp på klubbhuset til sykkeltur i Vestfolds vakre kulturlandskap denne dagen. Det var ex-president Bjarne B., (paragraf?)rytter Øyvind R. Aa., Skoppums store sønn Jan L., halvt-brasilianer Erik W. samt "haren" Marianne G.

Etter en kort rådslagning ble man enige om å sykle nordover via Rygland over Helland, opp Hanekleiva fra øst og til Eidsfoss. Underveis forbi Helland ble man imidlertid lei av lange flater og slake bakker, og tok isteden VR løypa opp Holmestrandsbakken over Gullhaug. Her dro Marianne og Øyvind til mens resten ble liggende et stykke etter. Etter toppen ved Hvitstein var feltet igjen samlet og det ble disiplinert kjøring på én rekke i motvinden fra vest-nordvest. Etter litt forhandlinger mellom Jan og resten av gruppa ble turen avkortet til rundt Hillestadvannet over Eplerød og tilbake til Hof.

Det ble en liten kaffepause på Statoil på Hof (som nå er en del av Best kjeden). Bjarne satte til livs en stor softis og (nesten) en dobbel vaffelplate med syltetøy til tross for at han påstod han hadde spist frokost den dagen. Deretter gikk turen forbi Haslestad bruk og nedover veien mot Andebu. Ved Sjue gikk turen opp til Kjønnerød, en bakke som er kjent for å sprekke feltet på Baglerrunden. Også her tro Marianne og Øyvind til slik at de kunne kjøle seg ned på toppen mens de ventet på resten. Erik fikk et IT support oppdrag på telefonen midt i bakken, noen som resulterte i heftig tuting fra motgående trafikk. Skjerp deg Erik!

Resten av turen gikk den vanlige veien over Hengsrud og Skoppum (der Jan sa takk for seg) til Horten uten flere viderverdigheter. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur, men håpet allikevel på varmere vær for resten av sommeren.

Erik W.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.